Uge 24 – Fast snor eller flexline til turen?

Skrevet af Payana Parton | Adfærdsbiolog & hundeekspert
hvalp der sidder på græs, med sele på

Bruger du flexline eller fast line på gåturene?

Din hvalp er nu 24 uger gammel og jeres fælles gåture har givet mange kilometrer i poterne. Det udstyr du vælger at bruge på gåturene, kan gøre turene sjovere for både dig og din hvalp. I den her uge ser vi fordele og ulemper ved flexliner og faste liner.

Om man skal bruge flexline eller fast line er noget, som kan dele vandene hos hundeejere. Her kommer en opsummering af fordele og ulemper ved brug af henholdsvis faste liner og flexliner, så du kan tage en kvalificeret beslutning om, hvad der bedst for dig og din hvalp.

Faste liner

Fordele:

  • Grebet om linen er mere stabil og du har dermed mere kontrol.
  • Længden på linen er forudsigelig for din hvalp, hvilket gør det lettere at træne f.eks. ”gå pænt i snor”.

Ulemper:

  • Din hvalp har ikke så stor bevægelses frihed.

Flexliner

Fordele:

  • Din hvalp har større bevægefrihed på gåturene. Så selvom den ikke er uden snor, får den stadig mulighed for relativt frit at kunne snuse rundt.

Ulemper:

  • Manglende kontrol. Du har ikke den samme føling med eller kontakt til din hvalp.
  • To hvalpe som hilser på hinanden i flexline, kan blive viklet ind i hinanden, hvilket kan give skader.
  • Din hvalp ved aldrig hvor langt den har mulighed for at løbe frem, hvilket gør det sværere for den at lære, at gå pænt uden at trække.

Det kan være en fordel at anskaffe sig både en fast line og en flexline. Den faste line kan bruges, når det forventes at hvalpen går pænt, når du er i et bymiljø eller andre steder, hvor det kan være til gene, hvis hvalpen pludselig løber frem. Der kan så skiftes til flexline, når I kommer til et område med mere plads, som f.eks. en park, skov, strand mm.

Halsbånd

Inden du kaster dig over at finde et halsbånd til din hund, skal du have gjort dig klart, hvad halsbåndet skal bruges til. Her hjælper vi dig med at navigere i verdenen af halsbånd, så du kan finde det rette til din hvalp.

Aktiverings udstyr til hvalp & hund

Aktiveringsudstyr er et must-have for alle hvalpeejere (men din voksne hund vil også sætte pris på det). Der findes efterhånden rigtig meget aktivitetsudstyr, men det er ikke alt som virker helt efter hensigten, så her får du en gennemgang og anbefaling af de forskellige typer af udstyr.

Uge 7 – Dyrlæge besøg & sidste forberedelser

Din hvalp er nu 7 uger gammel og det er meget snart tid til, at du kan byde den velkommen i dit hjem. Den kommer en tur til dyrlægen, hvor den bliver sundhedstjekket, vaccineret, chippet og registreret.

Uge 6 – Gode hundemanér & planlægning af turen hjem

Din hvalp er nu 6 uger gammel og er ikke længere afhængig af sin mors mælk. En vigtig del af den sociale træning tager fart i den her uge. Dvs. din hund lærer at kommunikere med andre hunde.

Uge 5 – Hvalpen kan nu spise fast føde, men hvad skal den egentlig have?

Din hvalp er nu 5 uger gammel og spiser mere og mere fast føde. Dens mor synes nemlig ikke nødvendigvis det er så sjovt, at skulle lægge patter til et kuld vilde hvalpe med meget spidse tænder.

Uge 4 – Løb, leg og hvalpetræning tilmelding

Din hvalp er nu 4 uger gammel og er begyndt at få krudt i måsen. Den både løber og leger med sine søskende og tør nu bevæge sig lidt længere væk fra mor.

Uge 3 – Første tand og guide til hvilket udstyr du skal have klar til hvalpen

Din hvalp er nu 3 uger gammel og udviklingen tager virkelig fart. Din hvalp vokser og bliver stærkere og det betyder også, at den nu begynder at bevæge sig rundt.

Uge 2 – Hvalpen åbner øjnene og hvalpesikring af hjemmet

Din hvalp er nu hele to uger gammel og der sker store ting i dens liv. I denne her uge, vil både dens øjne og ører åbne sig. Med andre ord vil din hvalps verden åbne sig.

Uge 1 – Din hvalp har fordoblet sin vægt og hvorfor kan du først få hvalpen hjem efter 8 uger?

Din hvalp er nu 1 uge gammel og den er vokset! Faktisk har den med alt sandsynlighed fordoblet sin vægt i løbet af de første 7 dage.

Uge 0 – Velkommen til verdenen

Lige fra din hvalp åbner øjnene første gang, kommer vi til at være med på sidelinjen med råd og vejledning i lige netop de situationer du kommer til at stå i med din hvalp.